Nagyfeszültségű távvezetékek és szélerőművek

A nagyfeszültségű távvezetékek és a szélturbinák ellenőrzése időigényes és költséges lehet, mindazon által az ellenőrzést végző személy is veszélyes körülmények között dolgozik. A drónos vizsgálatoknak köszönhetően rövid idő alatt hatékonyan ellenőrizhetők a nagy távolságokat átívelő vezetékhálózatok és szélturbinák a hagyományos ellenőrzési módszerek költségének töredékéért anélkül, hogy az kezelő személy veszélyes környezetbe kerüljön.

Tegye hatékonyabbá az ellenőrzést. Gyorsan feltérképezhetők a távvezetékek, oszlopok és szélturbinák annak érdekébe, hogy felderítsee az anomáliákat 360 fokos nézetekkel, LIDAR, HD és 3D képpel. 

  • Térképezze fel, hogy hol vannak természetes akadályok, melyek veszély források lehetnek. A növényzet és egyéb természetes vagy mesterséges akadályok veszélyt jelentenek a megbízható működésre. Az időszakos drónos LIDAR felmérések segítenek időben felderíteni és megelőzni az ilyen típúsú kockázati tényezőket.

  • Integrációs adatok a PLS-CADD rendszerekbe. A PLS-CADD (távvezeték rendszer számítógépes tervezés és rajzolás) használata a LIDAR adatokkal együtt precízebb modellezést tesz lehetővé a veszélyforrások körül, és lehetővé teszi a feszültség-elemzés elvégzését a minősítési eltérések azonosítására.

  • Növelje az ellenőrzés sebességét és gyakoriságát. Az automatizált drónos-repülésnek köszönhetően az azonos útvonalak ismételt, meghatározott időközönkénti repülése az összehasonlítás előtt / után. Gyakoribb ellenőrzések végezhetők költséghatékonyan annak érdekében, hogy felderítsük, hol történt a változás, és ahol az eszközökre fokozottan kell figyelni. Drónjaink képesek arra, hogy  a leghatékonyabb útvonalakon ismétlődő repülési mintákat követve gyorsan tudják ellenőrizni az eszközöket.

  • Építés, karbantartása utáni ellenőrzés. Helyszíni hitelesítési méréseket végzünk a távvezetékeken és tartóoszlopokon, távvezeték építése vagy karbantartása után, hogy megfeleljenek a szabványoknak és előírásoknak.

  • Széltrubina ellenőrzése. A drónokra szerelt szenzorok az időjárástól és a kopástól előidézett szélturbina hibákat az emberi szemnél pontosabban felmérik, valamint jelezik a szükséges karbantartást ezáltal meghosszabbítja az eszköz élettartamát.

  • Integráció eszközkezelő rendszerekkel. A drónos felmérésekből származó adatok nagyon sokféle kiterjesztéssel exportálhatók a rendszerinkből, annak érdekébe hogy az ügyfél által használt rendszerbe integrálható legyen további elemzésre, tervezésre.

 

Ha többet szeretne megtudni, lépjen velünk kapcsolatba.