A napelemek építését és ellenőrzését támogató drónos szolgáltatás

A vizsgálatnak köszönhetően növelhető a napelemek működésének hatékonysága és megelőzhetők a működésihibából eredő veszteségek

 

Az EUROSMART Kft. elemző szolgáltatása a mesterséges intelligencián (AI) alapul. A megoldásunk biztosítja a vállakozások számára, hogy minimalizálni tudják veszteségeiket, melyek a napelemek károsodásának és mechanikai meghibásodásának következtében fordulhatnak elő.

Többféle(hőkamerás, RGB) nagyfelbontású felvételt készítünk a részletes és pontos információ gyűjtése érdekében. Minden felvételt a legmodernebb gépi tanulási algoritmus segítségével elemzünk, és az észlelt anomáliákat, osztályozzuk és pontosan behatároljuk, hogy csökkenthető legyen az üzemeltetési költség és növekedjék az energia termelés.

A napelemparkok építési projektjének a kezdetétől alkalmazható a megoldásunk, hiszen azon keresztül nyomon követhető a az építési folyamat is.

Napelemes helyszíni ellenőrzés:

Megoldásunk elősegíti a napelem park hatékony és biztonságos üzemeltetését. Az információk birtokában a rendszer teljesítménye optimalizálható, miközben a működtetési és fenntartási költségek csökkenthetők.

  • Az ellenőrzés során meggyőződhetünk arról, hogy a napelemek nem sérültek és nincs mechanikai hibájuk. Illetve amennyiben még is akkor arról információt kapunk a problémás hely pontos meghatározása mellett.

  • Optimalizálható a karbantartási életciklus, hiszen csak akkor kell szakembereknek kimenni, amikor valóban szükséges

 

Napelem parkok építése:

Feltérképezhető a napelem park telepítésének helye (földi és/vagy tető). A készített felvételeket CAD modellé alakítjuak, hogy a tervező alkalmazás a lehető legpontosabb adatokkal dolgozzon és már a tervezési szakaszban feltárásra kerüljenek azok az akadályok, melyek a kivitelezés során felmerülhetnek.

 

  • Igény szerint elkészítjük a tervezett napelempark digitális CAD modelljét, mely már tervezési szakaszban segíti a mérnökök munkáját

  • A rendszeres felvételezéssel nyomonkövethető, hogy az építkezés tervek szerint és időben zajlik

  • A pontos és gyors légi felvételezéssel értékes időt takaríthat meg, mellyel a tervezési és kivitelezési idő felgyorsítható